onsdag 20. juli 2011

Tapas ala Pappa

Jeg har nettopp funnet ut hvor mine mindre begavede kokke-evner stammer i fra. Vi er på hytta og pappa spurte idag tidlig hva vi skulle ha til middag i kveld. Ingen hadde noen gode forslag så han erklærte: Vi lager tapas!
Alle stemte ja, men så dukket det, ifølge pappa, opp et problem:
"Da må vi til Lillehammer for å handle da. De har jo ingenting på Kiwi'n på Sjusjøen."
Det er jeg uenig i. Til tross for at matbutikken kun brukes av hyttefeltene rundt, er det en helt standard Kiwi-butikk med akkurat det samme utvalget du finner på Kiwi i Lillestrøm. Ikke at det er noe å juble for, men selv jeg klarer å snekre sammen litt enkel tapas fra Kiwi. Så det ble aldri noen matvarehandling i Lillehammer. Pappa kjørte til lokal-Kiwi'n for å handle, og dette er hva han kom hjem med:
 

1 pakke Bali-saus til 5 porsjoner. 2 Pasta di Parma til 4 personer. 1 Bali-gryte til 3 personer. Og kylling til 4 personer.
Disse ingrediensene klarer INGEN å lage tapas av. Så jeg spurte pappa:
"Hva er egentlig planen med dette?"
Pappa svarte entusiastisk:
"Jeg tenkte vi kunne lage litt av hvert. Bali kyllinggryte til forrett, pastarett med ostesaus til hovedrett og kylling i Bali kyllingsaus med ris til tjaa... 2.hovedrett!

?????????????


En ting er sikkert: Pappa har misforstått konseptet Tapas. 2 Bali-smaker blandet med pasta i ostesaus??? Det kan umulig smake godt. Vi har heldigvis funnet en pakke ris i skuffen, og selv om pappa ikke kjøpte fløte til hverken saus eller gryte har vi litt skummetmelk som sikkert er myyyyye sunnere uansett! Og han har faktisk kjøpt en pose med ferdig hakket salat, så det blir vel noe ut av det. Men neste gang vi vil ha tapas tror jeg vi sender noen andre i butikken...

2 kommentarer:

  1. HAHAAH! Herlig. Søte pappaen din! Han prøvde i vert fall da :D

    Tina

    SvarSlett
  2. Veeel, prøvde og prøvde... Selv han kan bedre enn dette altså. Men vi endte på kyllinggryte med ris og salat, så var jo ikke helt krise. Men det blir uansett litt nedtur når man har gledet seg til spansk tapas-aften! ;-)

    SvarSlett