søndag 1. mai 2011

Mitt London.

I påsken var jeg og Ole en svipptur i London. Hvis du ikke har vært i London kan jeg absolutt anbefale byen på det sterkeste. Dette var mitt 6. besøk i byen, og jeg er overhodet ikke lei!

Ole gir London tommel opp:

Når jeg skal reise et nytt sted er jeg alltid interessert i å vite hva man bør gjøre, se, hvor man skal spise og hvor man bør bo. Jeg tenkte at jeg skulle skrive litt om hva jeg bruker å gjøre/bo/spise når jeg er i London. Det betyr absolutt ikke at du burde gjøre det samme, for til tross for at jeg har vært her noen ganger nå, så er jeg ikke kjent i byen. Ikke i det hele tatt. Som Ole så fint sa:

"Jeg har hørt at London er en gigantisk by. Det stemmer ikke. Jeg har vært i London 3 ganger, og jeg har bare sett én eneste gate, Oxford Street. For meg er det London sentrum, og alt annet er utenfor London"

Som du kanskje skjønner er jeg nokså ensformig. Jeg gjør alle de tingene reiseartiklene sier du ikke skal gjøre, nettopp fordi resten av verden gjør det samme. Jeg trasker på godt opptråkkede stier. Men for meg funker det helt fint! Så, hvis du er interessert i å vite hva jeg gjør i denne byen, fortsetter jeg her:

Shopping.
Dette er veldig enkelt i London. Du kan ikke unngå det, det bugner av fristelser hvor du enn går. Nå går riktignok jeg mest i Oxford street, men uansett. Butikkene er overalt. En taktikk er å starte på toppen av Oxford street og jobbe deg nedover. Det er grusomt, slitsomt og forferdelig trangt, men det funker. Her er mine små tips:
 1. Book en stylist. Dette har jeg gjort flere ganger, og det er så gøy! Det er en gratis ekstratjeneste mange av de mest populære butikkene har. Jeg har brukt Top Shop og Dorothy Perkins. Jeg har faktisk vært mest fornøyd hos Dorothy Perkins. De har god kvalitet til en veldig god pris, og Nadine som jobber der, er energisk, morsom og veldig flink til å finne ting som passer deg. I tillegg er dette en utrolig behagelig måte å handle på. Du slipper å slepe rundt på jakke, veske og bærposer, og du har ditt eget prøverom. Det lønner seg å booke i god tid i forveien. Top Shop: +44 844 243 5544 Dorothy Perkins: +44 20 7493 2530
 2. Primark. Dette må være Englands billigste butikk. 30 kroner for tynne bomullsgensere, 10 kroner for undertøy, osv osv. Det må også være Londons jævligste butikk å være i. Det er nemlig en gigantisk Primark på Marble Arch (øverst i Oxford st). Jeg forsøkte å stikke nesa inn der i 11-tiden en gang og jeg angret stort. Jeg kom meg nesten ikke ut igjen. Det er så mye folk at en utsolgt rockekonsert føles romslig. Skal du inn hit må du komme før den åpner. Jeg har vært her 8.30 en gang og da var det behagelig. Kl 9.30 var det ubehagelig. Bare husk at du her betaler for kvantitet fremfor kvalitet
 3. La Senza. Jeg syns ikke det er enkelt å finne undertøy som passer godt. Det er ikke pent når puppene tyter ut overalt, og bruker du feil størrelse er det ikke spesielt heldig for ryggen heller. På La Senza måler de deg, hjelper deg å finne riktig størrelse, form, stoff, alt sammen. Prisene er veldig tålbare, og kvaliteten ingenting å si på. Har rålekre bikinier.


Selfridges, gigantisk magasin med de dyreste merkene:


Spis.
Mat er dyrt i London. Spesielt hvis du skal spise noe litt bedre enn Garfunkels og KFC. Det finnes helt sikkert usannsynlig mange lekre spisesteder i London, men helt ærlig syns jeg det er vanskelig å finne dem. Hvertfall de som passer inn i budsjettet mitt. Noen favoritter har jeg riktignok: 
 1. Etter er par timer i Oxford street er man nokså desperat etter en liten pause. Rett etter Selfridges og før H&M går det en gate til venstre som heter James street. Oppover her er det flere ålreite restauranter, min favoritt er Cocochan. Japansk mat, inkl sushi, perfekt service og stilige lokaler. På St.Christophers place (ved siden av James st) er det kjempekoselig å spise lunsj. Et lite "torv" med masse restauranter rundt. Prøv tyrkisk tapas på Sofra. Veldig koselig sted, snille priser og nam-nam mat!
 2. Patara Thai er en kjempekoselig restaurant med sååå god mat! Ligger ikke langt fra Oxford circus. Uansett hva du spiser, prøv den hjemmelagde kokkosisen. MMMMMM!
 3. På Simpsons får du følelsen av å spise på en gammelt slott. Digre lyskroner henger fra taket, som er vakkert dekorert med utskjæringer og malerier, og i hjørnet sitter det en mann i smoking og spiller piano. Veldig ladylike-klassisk, super-romantisk og veldig, veldig god mat. Prisen er ikke like hyggelig, men servicen helt fantastisk. Ikke ta med barna eller venninnene, dette er stedet for deg og kjæresten. Perfekt beliggenhet hvis du skal se Legally Blonde (se lenger nede).


Ole liker "julekake" på St. Christophers Place:


Bo.
Hoteller er det 1000vis av over hele London, men for meg er renslighet og beliggenhet viktigst. Vegg-til-vegg tepper på badet er jeg ikke interessert i, ei heller hosteller med bad på gangen. Her er de stedene jeg har likt best:
 1. Best Western Mornington Hotel **** har veldig god beliggenhet. Det ligger 1 min unna Lancaster Gate station, ved siden av Hyde Park, og det tar ca 15 min å gå til Marble Arch (starten av Oxford st). Hotellet virker nokså nytt, det er pene, moderne møbler, gode senger, rene rom, ålreit frokost med grovt brød og grønnsaker. Ca 1000 kr natta for dobbeltrom. Gratis internett, også på rommet.
 2. Thistle Marble Arch **** har fantastisk beliggenhet om du er i byen for shopping. Hotellet ligger i Oxford st. Vi bodde her på familietur, og for pappa og lillebror var det veldig ok å kunne trekke seg raskt tilbake fra kjøpemas, uten å måtte styre med taxi og tube. Be om å få rom som vender vekk fra oxford st, det kan bli nokså bråkete. Stor usunn frokostbuffet, men har grovbrød og korn. Internett mot betaling. Fra ca 1500 kr natta for dobbeltrom.
 3. Hyde Park Suites Apartments *** ligger 2 min unna Bayswater station og 4 min unna Hyde Park. Små, men rene og pene leiligheter, du får veldig mye for pengene. Delikate bad, men små senger, så her må dere være veldig glade i hverandre. Ligger i en stille og rolig gate, du er nokså avhengig av undergrunnen for å komme deg rundt, noe som egentlig er helt ok da det går tog hvert 2.minutt. Om du skal gå til Marble Arch tar det ca en halvtime. Gratis internett i leilighetene. Jeg bestilte på norwegian.no, ca 600 kr natta for dobbelseng-leilighet.


Musikaler.
Jeg elsker musikaler og show! Det finnes haugevis av show å velge mellom, i alle prisklasser. Om du har sett deg ut én musikal du absolutt må se, så lønner det seg helt sikkert å bestille billetter på forhånd. Det har aldri jeg prøvd. Den første dagen er jeg i byen drar jeg opp på Leichester Square, like bortenfor Picadilly circus. Her finnes det masse "half-price-ticket-booths", men hvis du vil være sikker på å ikke bli lurt bruker du "TKTS" som er den offisielle. Her selger de billetter til dagens eller morgendagens show til sterkt reduserte priser. Disse har jeg sett:
 1. We Will Rock You er råbra! Jeg har sett den 2 ganger. Én gang med Ole og én gang med mamma, pappa og lillebror. ALLE elsket den. Med andre ord kan du ha med alle kjønn og alle aldersgrupper. Fantastiske sangere, superkul musikk og et helsikes bra show. Må ses.
 2. Legally Blonde har jeg egentlig aldri hatt lyst til å se, men tilfeldigheter og anbefalninger gjorde at vi så den likevel. Det angret vi ikke på! Jeg elsker filmen og elsket musikalen, men du bør nok ha sett filmen for å forstå hele handlingen. Den er ironisk og morsom fra start til slutt, superkule sanger og tøffe dansere. Jeg kan vel ikke akkurat anbefale denne for de som er på kjærestetur, men Ole syns det var helt toppers. Riktignok var han en av få heterofile menn i salen, pluss at han faktisk syns filmen er veldig ok. (Nei, jeg er ikke bekymret).
 3. Chicago ble jeg bittelitt skuffet over. Den er en av de mest populære musikalene i London, og den er veldig bra, men ikke fantastisk. Kul historie og bra sanger, men ønsket meg bedre sceneshow og dansere. Det er 5 år siden jeg så den, så kanskje det har forandret seg.
 4. The Phantom Of The Opera er en av de mest klassiske showene. Jeg likte den veldig godt, men det var litt ødeleggende at Ole mislikte den sterkt. Han kjedet seg rett og slett, og la ikke skjul på det under forestillingen heller. Da synker stemningen litt hos meg også. Han hadde ikke noe forhold til historien og musikken fra før, og syns det var vanskelig å plukke opp hva det egentlig handlet om. Men, liker du fantomet fra før av, er jeg helt sikker på at du vil elske musikalen også.


Litt av hvert.
Forøvrig kan du finne på hva som helst i London. Madamme Tussaud er artig tidsfordriv, men om du ikke vil albue deg frem mellom alle japsene må du være der tidlig. Det gjelder igrunn alt i London. Møt opp tidlig, med mindre du syns det er helt ok å gå som sild i tønne. London Eye er helt ålreit. Buckingham Palace kan du se når du fyker forbi i en taxi. En av tingene jeg syns er koseligst i London er parkene. Vi hadde utrolig fint og varmt vær i påsken, så vi kjøpte et pledd, mat og drikke og hadde piknik i Hyde Park. Helt stille og rolig, nesten ingen mennesker og superromantisk. 

Piknik:Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar