mandag 28. februar 2011

Argh!!!!

Noen ganger blir jeg sint. Denne gangen ble jeg sint på meg selv, men aller mest på Ikea. Forrige uke var jeg og Grethe, mamma'n til Ole, på Ikea. Hun tør ikke å kjøre bil i Oslo, og Alnabru er visstnok for nære bygrensa, derfor må hun alltid ha en sjåfør. Som vanlig klarte jeg ikke helt å styre impulskontrollene og endte opp med mye fint i handlevognen. Den ene planlagte tingen var en barstol ved navn Henriksdal. Den kostet 565 kroner, hadde eikeben og hvitt trekk. Den var ca 90 cm høy og så slik ut:

Jeg trenger en slik barstol, for barstolen jeg har fra før er uten rygg, og jeg blir sliten når jeg skriver blogg eksamensoppgaver. Først idag hadde jeg tålmodighet til å skru sammen min nye stol og hentet fornøyd frem både hammer og drill, og rev av plast og papp. Jeg burde kanskje ha stusset når jeg så forsiden på bruksanvisningen:


Det gjorde jeg ikke. Først når jeg pakket ut stolbena syns jeg det var noe som manglet. Rettere sagt 50 cm!!!


Jeg har nemlig ikke kjøpt Henriksdal barstol til 565 kr med eikeben, hvitt trekk og 90 cm høy. I stedet har jeg kjøpt Henriksdal stol til 585 kr med eikeben, hvitt trekk og 97 cm høy! Du kan jo selv forestille deg hvor sint jeg ble når jeg oppdaget min egen feil. Jeg må riktignok klandre Ikea også. Hvorfor i all verden skal de alltid kalle haugevis av produkter det samme? Jeg forstår at det er en serie som heter Henriksdal (faktisk er det 77 stk stoler som heter det), men kunne de ikke kalt serien for en ting og produktet noe annet?
Om jeg har kvitteringen og kan bytte? Nei. Selvsagt ikke. Noen som vil kjøpe en stol???

Et av mine mindre planlagte kjøp var disse:


Tenk så koselig å kunne krydre maten med hjemmedyrkede urter! Mynte, persille og oregano. Jeg har strødd i frø, vannet og pleiet for å få best mulig resultat.
Hittil har jeg kun dyrket frem mugg:


Jeg vet ikke helt hva jeg har gjort for å hisse på meg dårlig karma, men noe ille må det være. Noen som vil kjøpe en stol???

4 kommentarer:

 1. HAHAHAHA!

  Heldigvis er Ikea snille når det gjelder å bytte ting. Gå inn dit og forklar feilen din. Du får garantert bytte :D

  Takk for tips forresten - kjekt at du har blogg når jeg kjeder meg på jobb ;)

  Tina :D

  SvarSlett
 2. Mamma sier nå at hun kanskje kan ha den som systol. Hihi. Så det kan hende jeg blir kvitt den uansett. :-)
  Jo, jeg får prøve å oppdatere litt oftere så du har noe å gjøre mellom 8-16. ;-)

  SvarSlett
 3. Ikea gir tilgodelapp på varer du vil bytte uten kvittering. men du får bare pengene igjen hvis du har kvittering! Men vet ikke hva de sier til en ferdig montert stol? Mugg i urtehagen er ikke bra Ida. Jeg dør. Blomstene dør. Du er visst like flink som meg til å pleie blomster. Lite tips: kjøp "Svigermors skarpe tunge" eller hva den heter. Dama i butikken sa man kunne reise på ferie i 2 uker uten at den dør. Men det er masse mer enn to uker siden sist den fikk noe vann av meg og den lever fortsatt i beste velgående! Mouahaha

  SvarSlett
 4. Det ordnet seg. Mamma fikk ny sy-stol! Jeg hadde riktignok kjøpt riktig trekk da, så forløpig har mamma en stol uten trekk, og jeg et trekk uten stol.
  Jeg har en orkidé som jeg håper skal se en ny vår med litt kjærlig pleie. Hehe, orker ikke mer blomster-ansvar enn det. :-P

  SvarSlett