søndag 2. januar 2011

Vår! Vår! Vår!!!

"Nå er jeg klar for våren" erklærte jeg idag tidlig, på vei til Gardermoen. Ole, heldiggrisen som nå skal ha tre uker på Mallorca, snøftet og sa: "Ida, det er 2. januar. Vinteren har knapt startet, du kan ikke glede deg til våren enda."

Men joda, jeg kan det. I dag sto det -2 på gradestokken. Det er 18 grader varmere enn hva jeg gikk på ski i, bare for noen dager siden. 18 grader varmere, det føles som vår! Når sola i tillegg skinner, da blir jeg sommer-syk. Jeg har et bilde av året inni hodet mitt. Det er litt vanskelig å forklare hvordan det ser ut, derfor har jeg tegnet det:

Fra nyttår til juni går pilene nedover. Ikke nedover som "rett-i-dass-nedover", men som "nedover i en rutsjebane som blir bedre og bedre underveis". Skjønner? Fra slutten av august blir det tungt. Da starter oppoverbakken og når vi er forbi oktober, da er det skikkelig tungt! Nå er vi forbi nyttår, det har flatet ut, og snart tipper det mot bedre tider. Det kribler i magen bare ved tanken!! For å forsterke den gode vårfølelsen jeg fikk i dag tidlig har jeg gjort noen grep i løpet av dagen:

- Pakket bort julepynten. 
Har du ikke gjort det enda, er det på tide. Ikke engang de røde telysene fikk brenne ut, alt er borte! Jul og vår går ikke hånd-i-hånd, nå er det slutt og det skal synes både inne og ute.
- Skrudd ned varmen inne. 
Herlig å oppdage at det ble for varmt å ha på varmekablene på fullt.
- Skiftet til sommer-sengetøy. 
Mørke bomulls-ruter er byttet ut med lys satin. 
- Lagt merke til sola
Jeg vet at det bare er 11 dager siden sola snudde og at man egentlig ikke kan se forskjell, men jeg er sikker på at det er lysere! Først kl 16.30 var det helt mørkt, hvertfall etter min mørke-skala. Sola har snudd folkens, og jeg nyter hvert ekstra minutt med lys.

Motivasjonen for det nye året er det ingenting å si på, og jeg har noen tanker om hva som skal skje:
- Trene.
Det klassiske forsettet er på plass hos meg også. Jeg hadde tenkt til å skrive trene mer, men det ville være løgn, da jeg ikke har trent i det hele tatt på et par måneder (konsekvensene kan leses om et par innlegg nedover). Resultatet av treningen min vil selvsagt være en übersexy drømmekropp, som selv Jessica Alba vil misunne meg (Ingen vits i å satse lavt!?) og den bør være på plass i tjaaaa.... juni?
- 4. semester
Bare jeg blir ferdig med 2. året sykepleie skal jeg klare å se enden på den kjipe studenttiden. Ingen flere timeplaner og eksamener, bare turnus-jobbing og mindre fri... Eh. Ja. 
-Kjærleik
Noen ganger trenger man bare litt avstand for å se ting klart og tydelig, og jeg går inn i 2011, nyforelska og mye lykkeligere enn jeg noen gang var i 2010. 
- Reise mer
Går det an å ha det som mål? I 2010 ble det 5 utenlandsturer. I år klarer vi sikkert 6. Jeg liker å reise. 


Så. 2011. Jeg er klar. Jeg gleder meg til og med! Jeg skulle bare ønske jeg hadde en pauseknapp når vi kom til august. Kan ikke 2011 bli det året hvor sommeren varte evig? Vær så snill?

2 kommentarer:

  1. Ja, jeg har det! Jeg var med på zumba igår, og idag har jeg gått 2 turer. :-)

    SvarSlett