torsdag 26. mai 2011

Rykende ferske nyheter

Kan ikke unngå å legge merke til at VG ikke kjører én, men hele tre forsidesaker på anda som har bosatt seg hos statsministeren vår. I tillegg finnes det opptil flere klipp på VG TV. Jeg har vært bekymret for å gå tom for bloggstoff, men jeg skjønner jo nå at når Norges største avis går for kvantitet fremfor kvalitet, så kan selvsagt jeg gjøre det samme. Her kommer derfor et lite utvalg av mine seneste nyheter:

Oskar trives best i skogen
-HVITVEIS ER FAVORITTBLOMSTEN:


Idas første sokkeskille av møkk:
- DET MÅTTE KOMME!


Satt barnevakt:
- MÅTTE POSERE MED FISKEMUNN


Valgets kval:
TINA (23): - VILLE SPISE BEGGE!


Ida fortviler: Gikk tur i slutten av mai:
- MÅTTE BRUKE ULLVOTTER 





mandag 23. mai 2011

Til Ida 13 år.

Denne sommeren fyller jeg 24 år. Jeg kan ikke lenger kalle meg "godt under 25", en usynlig grense jeg skrev om i Kortvarig. Følgende sto skrevet under punktet alder:
"- Alder
Jeg liker å være godt under 25. Jeg får lov til å ikke bry meg altfor mye om politikk, jeg har god tid til å bestemme "hva jeg skal bli når jeg blir stor", jeg har akkurat passe mengde ansvar, familie-spørsmål er årevis unna, og mamma kan fortsatt være grei med meg når virkelig ønsker meg et nytt par sko. Hadde det vært opp til meg hadde vi kun bursdag annenhvert år etter vi fylte 18."


Det at jeg er et år nærmere 25 betyr ikke at jeg har tenkt til å endre noen ting - tvert i mot! Jeg skal tviholde hardere enn noen gang på å mine rettigheter som "ikke helt voksen enda". Som jeg også nevnte i "kortvarig" synes jeg tiden går forferdelig fort. Idag når jeg gikk tur med Oskar tenkte jeg litt på hva jeg har brukt mine såkalte ungdomsår til, og hva jeg ville sagt til meg selv, om jeg kunne reist tilbake i tid med litt inside information. Jeg har laget en liste:
Ting jeg ville fortalt meg selv
  • Snakk høyere, det er ingen som bryr seg om hva du sier hvis du bare mumler.
  • Forelskelser går over, det er ingenting som heter "for alltid".
  • Hoftebukser ser latterlig ut.
  • Ikke spis pariserbaguetter, sjokoladepudding, rispudding og sjokolademelk til lunsj på skolen. Det er ikke mat, du får enda mer kviser og du betaler dyrt for karbohydratene om noen få år.
  • Når vi er inne på kviser: ikke bruk billige, feite foundations som du ikke fjerner om kvelden for så å smøre på et nytt lag om morningen. Det gjør det mye, mye verre. (Det burde forsåvidt mamma sagt til meg også!!)
  • Svart eyeliner fra ytterste til innerste øyekrok er ikke stilig når du er 13. 
  • Ei heller rosa/turkis øyenskygge. (Igjen: Mamma???)
  • For å bli bedre til å danse må du trene mer. Enkelt og greit. Det hjelper ikke å sutre over dårlige konkurranser når du ikke gidder å løpe i trapper engang. Du har grunnlaget med god teknikk, men kondisjonen din er ræva. (Noen ting er fortsatt det samme)
  • Du er ikke tjukk. Du har flat mage, fast rumpe, store faste pupper og muskuløse danse-bein. Nyt det mens du kan! Selv om alle andre på 10.trinn fortsatt smetter inn i barnestørrelsene på H&M er ikke det noe du bør hige etter. 
  • Ikke bli sammen med han selvsentrerte jålebukken når du er 17. Det er mye morsommere å være singel! Han er kul, men du kaster bort tida. 
Så spørs det da, om jeg hadde hørt etter. 

lørdag 14. mai 2011

Jente søker jente(r)!

Ikke bli sinna nå Christina, men jeg trenger virkelig en back-up okei? Det er en giga GRAND PRIZE som venter i september og jeg VIL ha den. Jeg gikk derfor inn på terrengsykkel.no, en nettside full av sykkelgærninger som diskuterer hvordan de enklest mulig kan lure kona til å tro at sykkelen kostet 10 000 og ikke 70 000. Det siste der er faktisk sant. Ynkelig, men sant. Her er hva jeg skrev:

"I lang tid har Ole-Christian, kjæresten, irritert seg over min manglende interesse for trening (les: hvor slapp bakenden min har blitt), og i kombinasjon med mitt evige gnål om at jeg ønsker meg flatere mage fikk han til slutt nok.
Han skrek: "DIN LATE SACCOSEKK! SE TIL HELVETTE Å KOM DEG OPP AV SOFAEN!!!" 
Neida. Han gjorde ikke det. 
I stedet satte han seg ned, grublet lenge og vel, og skapte til slutt "IDAs PREMIETABELL". Det rare er at det funker. Jeg, som er mer opptatt av tenke på hvor flink jeg har tenkt til å bli til å trene, har nå fullført mål nr 1, 10 turer, og har bare 44 turer igjen før jeg får THE GRAND PRIZE. (Jeg er ferdig med å skryte nå, og kommer straaaks til poenget)

Det har imidlertid oppstått et problem. Jeg sykler flesteparten av turene mine med kusinen min, men siden hun går på skole og jobber ca hver helg har ikke hun like mye tid å bruke på det her som meg. Jeg mangler altså en jente. Jeg trenger rett og slett en back up. Så dette er grunnen til at jeg skriver, i håp om at en av dere sykkelgærninger, kanskje har en kjæreste dere 
A) Prøver å snik-slanke. 
B) Håper kan få en tiny-liten forståelse for hva som er kult med å sykle i skogen. 
C) Håper noen andre kan ta med ut på tur slik at dere kan sykle så fort dere vil uten henne på slep. 
D) Annet.

Matcher hvilket som helst av alternativene ovenfor kan dere fortsette å lese. Det er nemlig visse kriterier:
1. Hun må bo på Romerike; Lillestrøm, Strømmen, Skedsmo, Gjerdrum, Frogner, er alle gode utgangspunkt. Jeg sykler som oftest i nærheten av Romeriksåsen og Tæruddalen (jeg kan ingen andre stier) og vil ikke sette meg i bilen for å sykle.
2. Hun må tørre å sykle i skogen. Asfalt er dritkjedelig, og jeg liker steiner og røtter. Hun trenger ikke være så flink, for det er ikke jeg heller, men det er gøy når det går litt fort utfor.
3. Hun bør aller helst være litt små-tjukk, sånn som meg, slik at det går like sakte for oss begge oppover. Evt hate oppoverbakker. Det er så kjipt med sånne små tynninger som fiser opp bakkene. Dreper motivasjonen.
4. Når vi snakker om motivasjon. Over-entusiastiske spinning-instruktør-typer bør holde seg unna. Det er ikke fantastisk moro å trene med blodsmak og oppkast i munnen. Ferdig med den saken.
5. Alder spiller ingen rolle.

Så, hvis noen kunne tenke seg en prøvetur med meg (hadde jeg hatt sånn slibrig, dårlig manne-humor hadde jeg ledd en sleip liten latter nå "he-he-he-he-he"), er det bare å sende meg en melding her, evt legge igjen en kommentar på bloggen. Tuddelidu!

Ps! Ikke kjeft på meg fordi jeg har lagt dette under feil emne. Jeg var innom "Trening", men når jeg så alle titlene med pulssoner, intervaller og langturer fikk jeg noia og turte ikke annet enn å legge det under snikksnak, sludder og vås. Tross alt er det mye nærmere min kategori. Okei?"

Hvis dere lurer på hva det siste med emne er, så er det bare at diskusjonsforumet deres er delt opp i masse kategorier som Utstyr, Trening, Ritt osv. Og når noen poster et innlegg i feil kategori er det en haug at terrengsykkel.no-geeks som elsker å påpeke nettopp det. Nå er det lov å le. 
Jeg får komme tilbake til åssen dette går. Om det viser seg at jeg gjør avtale med en øksemorder om å møte meg på sykkel oppi skogen, så får jeg bare si: 
Takk og farvel, det var Ole sin skyld, han fikk meg til å begynne å sykle.

Her er forøvrig to bilder som beskriver godt hvordan det går:



fredag 6. mai 2011

Gjærbakst og vafler.

Som nevnt tidligere var er jeg nokså ubrukelig på kjøkkenet. Jeg har lært meg et par triks opp gjennom åra, og det er akkurat nok til at jeg foreløpig ikke har brent ned noe eller påført noen matforgiftning. Tror jeg. Riktignok har mine matkunstner mang en gang vært et hett tema i diskusjoner mellom meg og Ole, men det begynner å bli en stund siden sist. Det er gjerne når jeg begynner å improvisere at det går riktig galt, som den gangen jeg skulle lage vafler. Tina og jeg så på filmklipp på youtube skrev arbeidskrav i ex.phil og var sultne på noe søtt. Vafler. Vi fant en oppskrift på nettet og Tina dikterte mens jeg blandet i hop. Da hun kom til "kardemomme" støtte jeg på et problem.
Ingen kardemomme i skapet mitt nei. Men, jeg hadde kanel. Det skal sies at jeg spurte Tina først, og hun svarte oppmuntrende "Ja, vi prøver!" (og enda fikk jeg skylda!)
I ettertid har jeg jo fortstått at foruten at begge begynner på "K" så er det svært få likheter mellom disse to.


Kort fortalt ble vaflene forferdelige. De smakte grusomt og ble helt flate og harde. 

Denne uken fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på noe nytt og spennende. Gjærbakst. Gjær skremmer meg litt. Temperatur, heving, fersk gjær/tørr gjær, etterheving, konsistens, kjevling. Det er så mye som kan gå galt! Men jeg fant en oppskrift på sunne tacosnurrer, og nysgjerrigheten vant over gjær-redselen.
Og med dette bildet som utgangspunkt satte jeg i gang: 

Deigen ble satt til heving, karbonadedeig og løk stekt, og det hele gikk veldig fint helt til jeg skulle rulle deigen sammen til en pølse. Kjøttfyllet var strødd utover så her gjaldt det å ikke lage sprekker. Problemet var at jeg hadde brukt for mye vann. Det var så utrolig vanskelig å få blandet deigen skikkelig, så jeg trodde jeg hadde brukt for mye mel og prøvde å kompensere for det med ekstra væske. Deigen satt bom fast, til tross for masse kjevle-mel på bordplata. Å rulle deigen var ikke aktuelt, til slutt krafset jeg sammen det jeg klarte og presset det til små, ujevne boller i stedet for. 


Det ser ikke så delikat ut, men det smaken ble heldigvis ikke ødelagt. Bordplata derimot ble et lite prosjekt...



Neste gang låner jeg bakeplast av mutter'n.

Her er oppskriften hvis noen vil prøve seg. De ble merkelig nok kjempegode! God helg!

15 stk Tacosnurrer:
Ingredienser:
3 dl lunkent vann
1/2 pakke fersk gjær
2 1/2 sammalt hvete grov
4 1/2 dl hvetemel
1 ss olivenolje
1/2 ts salt

400 g karbonadedeig
1 pose tacokrydder
1/2 løk
1 liten boks mais
2 dl lettere revet gulost

Gjør slik:
Rør ut gjæren i vannet og tilsett olje, salt og mel (ja, den skal nok være så tørr ja. IKKE tilsett mer vann!!). La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Finhakk løken. Stek karbonadedeig og løk. Tilsett tacopulver og ca 1 dl vann i karbonadedeigen og la det koke i 5 min. 
Kjevle deigen til en avlang firkant, ca 30-40 cm. Smør karbonadedeigen utover, samt mais og revet gulost. Rull sammen til en pølse. Skjær pølsa i ca 2 cm tykke skiver. Legg tacosnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir. Dryss over litt ost. Etterhev tacosnurrene i ca 10 min og stek dem deretter på 225*C i 10-15 minutter. En tacosnurr inneholder 120 kcal.

 PS! 3-4 tacosnurrer og salat regnes som 1 middagsporsjon. Jeg fryser dem ned og har de som "back-up" de dagene det blir rask middag (noe som skjer nokså ofte).

onsdag 4. mai 2011

Skryt.

Ole (pr dags dato Norges beste terrengsyklist) sier at jeg sykler skikkelig fort utfor.


HURRA!!!

søndag 1. mai 2011

Mitt London.

I påsken var jeg og Ole en svipptur i London. Hvis du ikke har vært i London kan jeg absolutt anbefale byen på det sterkeste. Dette var mitt 6. besøk i byen, og jeg er overhodet ikke lei!

Ole gir London tommel opp:

Når jeg skal reise et nytt sted er jeg alltid interessert i å vite hva man bør gjøre, se, hvor man skal spise og hvor man bør bo. Jeg tenkte at jeg skulle skrive litt om hva jeg bruker å gjøre/bo/spise når jeg er i London. Det betyr absolutt ikke at du burde gjøre det samme, for til tross for at jeg har vært her noen ganger nå, så er jeg ikke kjent i byen. Ikke i det hele tatt. Som Ole så fint sa:

"Jeg har hørt at London er en gigantisk by. Det stemmer ikke. Jeg har vært i London 3 ganger, og jeg har bare sett én eneste gate, Oxford Street. For meg er det London sentrum, og alt annet er utenfor London"

Som du kanskje skjønner er jeg nokså ensformig. Jeg gjør alle de tingene reiseartiklene sier du ikke skal gjøre, nettopp fordi resten av verden gjør det samme. Jeg trasker på godt opptråkkede stier. Men for meg funker det helt fint! Så, hvis du er interessert i å vite hva jeg gjør i denne byen, fortsetter jeg her:

Shopping.
Dette er veldig enkelt i London. Du kan ikke unngå det, det bugner av fristelser hvor du enn går. Nå går riktignok jeg mest i Oxford street, men uansett. Butikkene er overalt. En taktikk er å starte på toppen av Oxford street og jobbe deg nedover. Det er grusomt, slitsomt og forferdelig trangt, men det funker. Her er mine små tips:
  1. Book en stylist. Dette har jeg gjort flere ganger, og det er så gøy! Det er en gratis ekstratjeneste mange av de mest populære butikkene har. Jeg har brukt Top Shop og Dorothy Perkins. Jeg har faktisk vært mest fornøyd hos Dorothy Perkins. De har god kvalitet til en veldig god pris, og Nadine som jobber der, er energisk, morsom og veldig flink til å finne ting som passer deg. I tillegg er dette en utrolig behagelig måte å handle på. Du slipper å slepe rundt på jakke, veske og bærposer, og du har ditt eget prøverom. Det lønner seg å booke i god tid i forveien. Top Shop: +44 844 243 5544 Dorothy Perkins: +44 20 7493 2530
  2. Primark. Dette må være Englands billigste butikk. 30 kroner for tynne bomullsgensere, 10 kroner for undertøy, osv osv. Det må også være Londons jævligste butikk å være i. Det er nemlig en gigantisk Primark på Marble Arch (øverst i Oxford st). Jeg forsøkte å stikke nesa inn der i 11-tiden en gang og jeg angret stort. Jeg kom meg nesten ikke ut igjen. Det er så mye folk at en utsolgt rockekonsert føles romslig. Skal du inn hit må du komme før den åpner. Jeg har vært her 8.30 en gang og da var det behagelig. Kl 9.30 var det ubehagelig. Bare husk at du her betaler for kvantitet fremfor kvalitet
  3. La Senza. Jeg syns ikke det er enkelt å finne undertøy som passer godt. Det er ikke pent når puppene tyter ut overalt, og bruker du feil størrelse er det ikke spesielt heldig for ryggen heller. På La Senza måler de deg, hjelper deg å finne riktig størrelse, form, stoff, alt sammen. Prisene er veldig tålbare, og kvaliteten ingenting å si på. Har rålekre bikinier.


Selfridges, gigantisk magasin med de dyreste merkene:


Spis.
Mat er dyrt i London. Spesielt hvis du skal spise noe litt bedre enn Garfunkels og KFC. Det finnes helt sikkert usannsynlig mange lekre spisesteder i London, men helt ærlig syns jeg det er vanskelig å finne dem. Hvertfall de som passer inn i budsjettet mitt. Noen favoritter har jeg riktignok: 
  1. Etter er par timer i Oxford street er man nokså desperat etter en liten pause. Rett etter Selfridges og før H&M går det en gate til venstre som heter James street. Oppover her er det flere ålreite restauranter, min favoritt er Cocochan. Japansk mat, inkl sushi, perfekt service og stilige lokaler. På St.Christophers place (ved siden av James st) er det kjempekoselig å spise lunsj. Et lite "torv" med masse restauranter rundt. Prøv tyrkisk tapas på Sofra. Veldig koselig sted, snille priser og nam-nam mat!
  2. Patara Thai er en kjempekoselig restaurant med sååå god mat! Ligger ikke langt fra Oxford circus. Uansett hva du spiser, prøv den hjemmelagde kokkosisen. MMMMMM!
  3. På Simpsons får du følelsen av å spise på en gammelt slott. Digre lyskroner henger fra taket, som er vakkert dekorert med utskjæringer og malerier, og i hjørnet sitter det en mann i smoking og spiller piano. Veldig ladylike-klassisk, super-romantisk og veldig, veldig god mat. Prisen er ikke like hyggelig, men servicen helt fantastisk. Ikke ta med barna eller venninnene, dette er stedet for deg og kjæresten. Perfekt beliggenhet hvis du skal se Legally Blonde (se lenger nede).


Ole liker "julekake" på St. Christophers Place:


Bo.
Hoteller er det 1000vis av over hele London, men for meg er renslighet og beliggenhet viktigst. Vegg-til-vegg tepper på badet er jeg ikke interessert i, ei heller hosteller med bad på gangen. Her er de stedene jeg har likt best:
  1. Best Western Mornington Hotel **** har veldig god beliggenhet. Det ligger 1 min unna Lancaster Gate station, ved siden av Hyde Park, og det tar ca 15 min å gå til Marble Arch (starten av Oxford st). Hotellet virker nokså nytt, det er pene, moderne møbler, gode senger, rene rom, ålreit frokost med grovt brød og grønnsaker. Ca 1000 kr natta for dobbeltrom. Gratis internett, også på rommet.
  2. Thistle Marble Arch **** har fantastisk beliggenhet om du er i byen for shopping. Hotellet ligger i Oxford st. Vi bodde her på familietur, og for pappa og lillebror var det veldig ok å kunne trekke seg raskt tilbake fra kjøpemas, uten å måtte styre med taxi og tube. Be om å få rom som vender vekk fra oxford st, det kan bli nokså bråkete. Stor usunn frokostbuffet, men har grovbrød og korn. Internett mot betaling. Fra ca 1500 kr natta for dobbeltrom.
  3. Hyde Park Suites Apartments *** ligger 2 min unna Bayswater station og 4 min unna Hyde Park. Små, men rene og pene leiligheter, du får veldig mye for pengene. Delikate bad, men små senger, så her må dere være veldig glade i hverandre. Ligger i en stille og rolig gate, du er nokså avhengig av undergrunnen for å komme deg rundt, noe som egentlig er helt ok da det går tog hvert 2.minutt. Om du skal gå til Marble Arch tar det ca en halvtime. Gratis internett i leilighetene. Jeg bestilte på norwegian.no, ca 600 kr natta for dobbelseng-leilighet.


Musikaler.
Jeg elsker musikaler og show! Det finnes haugevis av show å velge mellom, i alle prisklasser. Om du har sett deg ut én musikal du absolutt må se, så lønner det seg helt sikkert å bestille billetter på forhånd. Det har aldri jeg prøvd. Den første dagen er jeg i byen drar jeg opp på Leichester Square, like bortenfor Picadilly circus. Her finnes det masse "half-price-ticket-booths", men hvis du vil være sikker på å ikke bli lurt bruker du "TKTS" som er den offisielle. Her selger de billetter til dagens eller morgendagens show til sterkt reduserte priser. Disse har jeg sett:
  1. We Will Rock You er råbra! Jeg har sett den 2 ganger. Én gang med Ole og én gang med mamma, pappa og lillebror. ALLE elsket den. Med andre ord kan du ha med alle kjønn og alle aldersgrupper. Fantastiske sangere, superkul musikk og et helsikes bra show. Må ses.
  2. Legally Blonde har jeg egentlig aldri hatt lyst til å se, men tilfeldigheter og anbefalninger gjorde at vi så den likevel. Det angret vi ikke på! Jeg elsker filmen og elsket musikalen, men du bør nok ha sett filmen for å forstå hele handlingen. Den er ironisk og morsom fra start til slutt, superkule sanger og tøffe dansere. Jeg kan vel ikke akkurat anbefale denne for de som er på kjærestetur, men Ole syns det var helt toppers. Riktignok var han en av få heterofile menn i salen, pluss at han faktisk syns filmen er veldig ok. (Nei, jeg er ikke bekymret).
  3. Chicago ble jeg bittelitt skuffet over. Den er en av de mest populære musikalene i London, og den er veldig bra, men ikke fantastisk. Kul historie og bra sanger, men ønsket meg bedre sceneshow og dansere. Det er 5 år siden jeg så den, så kanskje det har forandret seg.
  4. The Phantom Of The Opera er en av de mest klassiske showene. Jeg likte den veldig godt, men det var litt ødeleggende at Ole mislikte den sterkt. Han kjedet seg rett og slett, og la ikke skjul på det under forestillingen heller. Da synker stemningen litt hos meg også. Han hadde ikke noe forhold til historien og musikken fra før, og syns det var vanskelig å plukke opp hva det egentlig handlet om. Men, liker du fantomet fra før av, er jeg helt sikker på at du vil elske musikalen også.


Litt av hvert.
Forøvrig kan du finne på hva som helst i London. Madamme Tussaud er artig tidsfordriv, men om du ikke vil albue deg frem mellom alle japsene må du være der tidlig. Det gjelder igrunn alt i London. Møt opp tidlig, med mindre du syns det er helt ok å gå som sild i tønne. London Eye er helt ålreit. Buckingham Palace kan du se når du fyker forbi i en taxi. En av tingene jeg syns er koseligst i London er parkene. Vi hadde utrolig fint og varmt vær i påsken, så vi kjøpte et pledd, mat og drikke og hadde piknik i Hyde Park. Helt stille og rolig, nesten ingen mennesker og superromantisk. 

Piknik: